Pikantní grilovaná žebírka (25 kusů)

Pikantní grilovaná žebírka (25 kusů)

Potřebujeme: 1 kg masitých vepřových žebírek, 3/4 šálku kečupu nebo středně pálivé čili omáčky, 2 – 3 lžíce sójové omáčky, 2 - 3 lžíce medu, 2 jemně nasekané stroužky česneku, 1/2 šálku pomerančové šťávy, 1/4 lžičky cayannského pepře, 1/4 lžičky čínské směsi pěti vůní, 1 hvězdička badyánu

Žebírka naporcujete, masité části propíchnete vidličkou. Ve větší míse smícháte kečup (čili omáčku), sójovou omáčku, med, česnek, pomerančovou šťávu, cayennský pepř, čínské koření a anýz. Přidáte žebírka a dobře je v marinádě obalíte. Zakryté necháte 6 až 8 hodin (nebo přes noc) v chladničce. Marinovaná žebírka zvolna grilujete do změknutí. Můžete je také v troubě předpéci (asi 1 hodinu) a nakonec dozlatova grilovat.
(Pomocí ostrého nože oškrábejte z jednoho konce žebírek maso asi v délce 3 cm. Konec očištěné kostičky poslouží jako „držátko“).

11.03.2017 | Návrat zpět