Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Potřebujeme: 800 g vepřové panenky, sůl, pepř, olejrnNa omáčku: bešamel (máslo, hladká mouka, mléko), plnotučná hořčice, 1 dl šlehačky, fenykl, sůl, cukr, vývar

Vepřovou panenku opečete dorůžova na oleji. Z másla, mouky a mléka připravíte bešamel, do kterého vmícháte hořčici, vývar a šlehačku. Dochutíte solí, cukrem, fenyklem, bílým pepřem. Z asi třičtvrtě kilogramů oloupaných brambor připravíte těsto, které vyválíte. Poté vykrájíte 5x5 cm velké taštičky, do středu dáte lžičku mletých škvarečků, dobře uzavřete a uvaříte v osolené vodě. Taštičky servírujete s plátky pečené panenky, přelité hořčičnou omáčkou

02.12.2016 | Návrat zpět