Steak z máslové ryby s bramborovo pórkovou kaší

Steak z máslové ryby s bramborovo pórkovou kaší

Potřebujete: 600 g máslové ryby, sůl, pepř,
Na ragú: 1 lžíce másla, ½ cibule, 1 stroužek česneku, 150 g hub, 2 dl smetany, 150 g krevetek, citrónová šťáva,
Na kaši: 400 g brambor, ¼ pórku, 1 lžíce másla

Rybu zbavíte kůže a nakrájíte na porce, osolíte a opepříte.
Z hub a krevetek připravíte ragú tak, že cibulku nakrájíte najemno a orestujete na másle. Přidáte nasekaný česnek, pokrájené houby a zalijete smetanou. Vše osolíte, opepříte a necháte svařit. Nakonec přidáte krevety a ochutíte citrónovou šťávou.
Uvařené brambory rozmačkáte a přidáte k na másle nasekanému a podušenému pórku a osolíte.
Nakonec opečete porce ryby z obou stran na rozpuštěném másle.

09.04.2017 | Návrat zpět