Velikonoční pečené jehně s nádivkou

Velikonoční pečené jehně s nádivkou

Potřebujete: 1,2 – 1,5 kg jehněčího hrudí, 1 lžíce másla, olivový olej
Na nádivku: 300 g jater (jehněčích, skopových či vepřových), 200 g bílé veky, 2 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, hrst kudrnky a oregano

Hrudí naříznete a vytvoříte kapsu. Játra nakrájíte na kostky, opečete na oleji. Smícháte s kostičkami veky (nasucho). Přidáte nasekanou kudrnku, rozšlehaná vejce a okořeníte.

Nádivku zlehka promícháte a naplníte kapsu. Maso uzavřete jehlou (špejlí). Z vrchu lehce naříznete, osolíte, opepříte a vložíte do pekáčku s rozpuštěným máslem. Dáte do rozehřáté trouby a pečete při 180°C 90 minut. Občas podléváte vypečenou šťávou. Po upečení maso vyjmete, šťávu zaprášíte hladkou moukou a zředíte vývarem. Nakrájíte na silnější plátky (6 porcí). Jako přílohu podáváte opečené brambory nakrájené na kousky a zakapané citrónem.

13.03.2017 | Návrat zpět