Jarní pampeliškový salát se sýrem

Jarní pampeliškový salát se sýrem

400 g pampeliškových listů, 1 tenčí pórek, 12 oliv,1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 1 lžíce kremžské hořčice, 4 lžíce olivového oleje, 200 g sýra (tofu nebo ovčí), několik snítek libečku

Listy omyjete, osušíte a nakrájíte na nudličky. Také z pórku připravíte nudličky. Smícháte lisovaný česnek s octem, cibulí, olejem a hořčicí. Nakrájené listy a pórek přelijete zálivkou, porce posypete drobně nakrájeným (hrubě nastrouhaným) sýrem a sekaným libečkem.

A jak na listy pampelišky? Protože jejich chuť je mírně nahořklá, používejte jen mladé rostlinky. Starší se hodí spíše na vaření. 

30.04.2017 | Návrat zpět