Pirožky s pikantní náplní ze sardinek

Pirožky s pikantní náplní ze sardinek

Potřebujete (pro 8 –10 kousků): Potřebujete: 3 ks Baltických sardinek (pikantní), 350 g listového těsta, 50 g olivového oleje, 75 g cibule, 4 vejce, mořská sůl, pepř bílý (mletý), čerstvá zelená petržel

Vejce uvaříte (3 ks) natvrdo a připravíte rybí fáš do pirožek. Najemno nakrájenou cibulku orestujete na oleji, přidáte najemno rozsekané sardinky, natvrdo uvařená vejce a osolíte. Okořeníte čerstvě mletým bílým pepřem a rozsekanou petrželkou. Fáš necháte vychladnout. Listové těsto rozválíte, nakrájíte na čtverce asi 8x8cm, doprostřed dáte lžíci rybí fáše, přehnete okraje a dobře stisknete. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem a pečete asi 12 až 14 minut dozlatova. Podáváme teplé, ale i vychladlé.

02.10.2016 | Návrat zpět